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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
12/01/2016 |
Data da última atualização: |
31/05/2016 |
Autoria: |
SILVA, A. L. M.; SANTANA, M. D. F.; PEREIRA, J. C. de J.; RAIMAM, M. P.; ALBINO, U. B. |
Título: |
Amazonian açai and food dyes for staining arbuscular- micorrhizal fungi. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 35, n. 84, p. 475-479,out./dez. 2015. |
DOI: |
doi: 10.4336/2015.pfb.35.84.798 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Nota científica. |
Conteúdo: |
Arbuscular mycorrhizae microscopy requires differential staining of typical structures. Dyes employed, such as trypan blue, pose risks to health and environment. Alternative dyes such as pen ink and aniline have variable coloring efficiency. In this work, Brachiaria decumbens roots, discolored with caustic soda (NaOH), were stained with açai, annatto, saffron, trypan blue and pen inks. There were significant differences among dyes regarding stained mycorrhizal structures and pictures quality. Acai was considered the best alternative dye, with similar results to trypan blue. |
Palavras-Chave: |
Corante natural; Micorriza arbuscular; Soil microbiology. |
Thesagro: |
Açafrão; Açaí; Microbiologia do Solo; Urucum. |
Thesaurus Nal: |
natural dyes. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140419/1/798-12525-2-PB.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
12/12/2012 |
Data da última atualização: |
13/11/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
RODRIGUEZ-ZUÑIGA, U. F.; COURI, S.; BERTUCCI NETO, V.; CRESTANA, S.; FARINAS, C. S. |
Afiliação: |
VICTOR BERTUCCI NETO, CNPDIA; VICTOR BERTUCCI NETO, CNPDIA; SILVIO CRESTANA, CNPDIA; CRISTIANE SANCHEZ FARINAS, CNPDIA. |
Título: |
Integrated strategies to enhance cellulolytic enzyme production using an instrumented bioreactor for solid-state fermentation of sugarcane bagasse. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Bioenergy Research, [S. l.], v. 6, p. 142-152, 2013 |
DOI: |
10.1007/s12155-012-9242-y |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Solid-state fermentation. |
Thesaurus NAL: |
enzymes. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00633naa a2200181 a 4500 001 1942219 005 2013-11-13 008 2013 bl --- 0-- u #d 024 7 $a10.1007/s12155-012-9242-y$2DOI 100 1 $aRODRIGUEZ-ZUÑIGA, U. F.; COURI, S. 245 $aIntegrated strategies to enhance cellulolytic enzyme production using an instrumented bioreactor for solid-state fermentation of sugarcane bagasse. 260 $c2013 650 $aenzymes 653 $aSolid-state fermentation 700 1 $aBERTUCCI NETO, V. 700 1 $aCRESTANA, S. 700 1 $aFARINAS, C. S. 773 $tBioenergy Research, [S. l.]$gv. 6, p. 142-152, 2013
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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